van der Horst

Newsflash: Klassement Polen omgegooid op dramatische proef

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
De zestiende proef in de Rally van Polen heeft brokken gemaakt. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) verliest de leiding na een lekke band. Ott Tänak (Ford Fiesta WRC), ook in de problemen, pakt opnieuw de leiding, terwijl Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) uitgeschakeld werd door een mechanische breuk.
  • De Swert Opticiens
Een dramatische wending op de zestiende proef van de dag. Neuville begon meteen tijd te verliezen door een lekke band rechts achteraan (foto, zie lager in de tekst). De Belg kon wel nog de schade beperken en blijft voorlopig tweede. Toch is er nog niets verloren, want de nieuwe leider, Ott Tänak, verloor zijn achtervleugel. Die is vrij cruciaal op de snelle wegen in Polen. Jari-Matti Latvala verging het nog erger. Hij moest opgeven na mechanische pech.

Door de fikse ommezwaai komt Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) nu op 40 seconden van de leider. Sebastien Ogier springt van zes naar vier door het wegvallen van Latvala. De wereldkampioen ging ook over Sordo.
 

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons