van der Horst

Portimão: Geen Belgen aan de start bij de tweede manche

8f21862be84c753e0e223253cbeca50a5ad5792d.jpg
Waren de Belgen nog prominent aanwezig tijdens de eerste manche van het GT Open kampioenschap op Paul Ricard, dan ontbreken zij dit weekend op de affiche voor de tweede manche in Portimão. Zowel de GPR Racing Aston Martin Vantage GT3, die in Frankrijk nog een overwinning wist weg te kapen, als Bert Longin die normaliter uitkomt op een Corvette van het V8 Racing team, verkiezen om dit weekend aan de start te verschijnen van de BRCC manche op Dijon.
De Aston Martin Vantage van het GPR Racing team was de vedette van de eerste manche van het GT Open kampioenschap, aan boord van de Engelse bolide wonnen Soulet en Ide de eerste race en deden dit huzarenstukje bijna over bij de tweede race waar zij nipt tweede eindigden. GPR Racing neemt echter ook deel aan het BRCC en het team prefereerde om zijn wagen dit weekend in te schrijven voor de BRCC manche te Dijon eerder dan voor de GT Open races in Portugal. Geen Ide of Soulet in actie dus op het circuit van Portimão en ook geen Bert Longin. De Leuvenaar die eveneens uitkomt in het zowel het GT Open als het BRCC koos er ook voor om in Dijon aan de start te verschijnen op de Audi R8 LMS van PK Racing.

Toch verschijnen er nog 32 wagens aan de start van de tweede manche dankzij de toevoeging van enkele nieuwe bolides. Zo komt het Duitse Rinaldi Racing met een Porsche 911 GT3-R voor Vadim Kogay en Marco Seefried en schreef Autorlando een tweede Porsche in voor Jeroen Bleekemolen en Emilio Di Guida. Kessel Racing zet ook een extra Ferrari (Thomas Flohr/Francesco Castellacci) in en komt nu met vier Italiaanse bolides aan de start. Geen Ferrari 458 van het Team Ukraine ditmaal maar wel daarentegen één voor Esta Motorsport voor Alessandro Pier Guidi en Aleksey Basov.

Foto: Fotospeedy/GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op donderdag 9 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons