van der Horst

Gerhard Berger: “Nico heeft Lewis mentaal verslagen”

Gerard Berger
Gerard Berger
Volgens voormalig F1-rijder Gerhard Berger domineert WK-leider Nico Rosberg zijn teamgenoot Lewis Hamilton op elk vlak. De voormalige GP-winnaar voor Scuderia Ferrari en McLaren-Honda sprak met het Duitse Sport Bild en verklaarde dat Nico Lewis mentaal verslagen heeft. “Hij heeft geleerd uit zijn vorige ervaringen. Op gelijke voet is Hamilton te snel, maar Nico heeft Lewis dit jaar zo vaak weten te verontrusten dat hij Nico's succesformule probeert na te bootsen.”
Nico Rosberg & Lewis Hamilton
Nico Rosberg & Lewis Hamilton
“Nico is zo rustig en comfortabel geworden, en zo consequent in zijn aanpak tijdens elke race, dat Lewis is beginnen twijfelen aan zijn eigen sterkte”, aldus de 57-jarige Oostenrijker. “En plotseling begon hij ook dingen te veranderen die nog niet eens nodig was.” Volgens het artikel in het Duitse blad zou Hamilton de afstelling van Rosberg gebruikt hebben in Suzuka en sinds Maleisië ook naadloze handschoenen gebruiken – net zoals zijn teamgenoot - in de hoop om de moeilijke koppeling van zijn Mercedes onder de knie te krijgen.

Toto Wolff - Nico Rosberg
Toto Wolff - Nico Rosberg
Nog volgens de Duitstalige publicatie verblijft Hamilton niet langer nog in luxe hotels tijdens de wedstrijden doorheen Europa. Hij slaapt nu, net zoals Rosberg, in een camper nabij het circuit en heeft ook diens aanpak overgenomen om een hecht ondersteuningsteam en fysio in de buurt te hebben. Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff zei hierover: ”Omdat Nico zo nauwkeurig is met alles wat hij doet, moet Lewis nu hetzelfde doen.”

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Mercedes AMG




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 14 oktober 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons