van der Horst

Hockenheim: Jaap van Lagen houdt de spanning er in

Jaap van Lagen - Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Jaap van Lagen - Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Van de vijf kandidaten voor de titelstrijd heeft Jaap van Lagen het er het best vanaf gebracht bij de kwalificaties voor de twee beslissende wedstrijden op het circuit van Hockenheim. De Nederlander kwalificeerde zijn Porsche op de derde plaats voor de tweede race, voorheen had zijn ploegmaat Christian Engelhart de tweede chrono neergezet tijdens de eerste kwalificatie. Favorieten en puntenleiders Kelvin van der Linde en René Rast starten de eerste wedstrijd van op de achtste plaats en de tweede van op de zevende.
Luca Ludwig - BKK MOBIL OIL Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3
Luca Ludwig - BKK MOBIL OIL Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3
Het finale weekend van het ADAC GT kampioenschap begon op vrijdag met twee kwalificatiesessies. Luca Ludwig, de zoon van racelegende Klaus Ludwig was in zijn Zakspeed Mercedes SLS AMG de snelste in de eerste sessie. Drie Porsche’s volgden in het klassement met in volgorde Christian Engelhart (GW IT Racing Team Schütz Motorsport), Robert Renauer (TONINO Team Herberth) en Sebastian Asch (Farnbacher Racing). De vijfde tijd ging naar de PIXUM Team Schubert BMW van Max Sandritter. De tweede Schubert BMW waarmee Claudia Hürtgen nog kans maakt om voor de titel te gaan kwam niet verder dan de twaalfde tijd. De sessie werd 45 minuten stil gelegd na een zware crash van de Prosperia C Abt Audi R8 LMS ultra van Fabian Hamprecht. De rijder kwam er ongedeerd vanaf maar zal toch niet aan de start komen van beide races en wordt vervangen door Christer Jöns.

Daniel Keilwitz - Callaway Competition Corvette Z06.R GT3
Daniel Keilwitz - Callaway Competition Corvette Z06.R GT3
Daniel Keilwitz, die dit seizoen al vijf races won, reed zijn Callaway Corvette op indrukwekkende wijze naar de pole voor de tweede race waarbij hij het ronderecord voor GT3 wagens verpulverde. Niemand kwam in de buurt van de tijd van de Corvette. Andreas Simonsen met de tweede Callaway Corvette benaderde de poletijd het dichtst en start zondag mee vanop de eerste startrij. Jaap van Lagen volgde met de derde tijd net voor een andere titelkandidaat, Dominik Baumann in de PIXUM Team Schubert BMW Z4. Op de vijfde startplaats winden we nog een Callaway Corvette, ditmaal met Diego Alessi aan het stuur. De snelste Mercedes was het HTP Motorsport exemplaar van Maximillian Götz met de zesde tijd.  

ADAC GT Masters Hockenheim - kwalificatie 1:

1. Luca Ludwig (BKK MOBIL OIL Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3) 1:40.098
2. Christian Engelhart (Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3) +0.295
3. Robert Renauer (TONINO Team Herberth Porsche 911 GT3 R) +0.302
4. Sebastian Asch (Farnbacher Racing Porsche 911 GT3 R) +0.408
5. Max Sandritter (PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3) +0.480

ADAC GT Masters Hockenheim - kwalificatie 2:

1. Daniel Keilwitz (Callaway Competition Corvette Z06.R GT3) 1:39.475
2. Andreas Simonsen (Callaway Competition Corvette Z06.R GT3) +0.398
3. Jaap van Lagen (GW IT Racing Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R) +0.403
4. Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3) +0.414
5. Diego Alessi (Callaway Competition Corvette Z06.R GT3) +0.430

Foto's: ADAC GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons