van der Horst

Hockenheim-test: Robert Wickens (Mercedes) topt vierde en laatste dag

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Op de Hockenheimring werd vandaag een punt gezet achter de laatste ITR-test voor de start van het DTM-seizoen aldaar. Hoewel het voor Robert Wickens ongetwijfeld leuk was om met zijn chrono van 1:32.845 tot dagsnelste te worden gekroond, ging het 'em deze week uiteraard niet zozeer om snelle tijden dan wel het tot in het detail doorgronden van de nieuwe wagens. Wie van de drie constructeurs als primus uit het vergelijkingsexamen komt, dat komen we pas na afloop van de kwalificatie voor de seizoensopener te weten.

Elk van de 23 rijders werkte op de Hockenheimring om de beurt een strikt, vooraf uitgestippeld testprogramma af en dus klinkt het niet eens vreemd dat men bij BMW, Audi en Mercedes voorlopig zelf het raden heeft naar de juiste machtsverhoudingen.

Wickens lukte vandaag zoals gezegd de snelste tijd voor kampioen Mike Rockenfeller (Audi) en Gary Paffett (Mercedes). Als we het dan toch over tijden hebben dan noteren we dat Marco Wittmann met 1:32.123 over de vier dagen de snelste van het lot was, dat BMW met tweemaal diezelfde Wittmann en eenmaal Joey Hand een drie op vier scoorde en dat Wickens op dag vier de Mercedes-ster liet blinken.

Belgische racefans zijn uiteraard benieuwd hoe Maxime Martin het er dit jaar als rookie van af zal brengen. De in Monaco residerende Brusselaar die deze week de  BMW Team RMG M4 deelde met teamgenoot Wittmann, kwam twee dagen in actie, lukte op woensdag de zesde tijd en klokte vandaag de achtste chrono.

"Voor een nieuwkomer in de serie komt het er uiteraard op aan zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Iets wat me ook is gelukt omdat ik het vooropgestelde programma probleemloos kon afwerken. Nog drie weken scheiden me nu van mijn DTM-debuut en ik kijk werkelijk uit naar mijn eerste wedstrijd. DTM is iets totaal anders dan wat ik tot dusver in mijn carrière heb meegemaakt. Bij de start van het seizoen zal het er vooral op aan komen mijn weg in de serie te vinden maar ik denk wel dat ik daar zal in slagen".

Foto:  BMW AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 17 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons