van der Horst

Honda blijft ook in 2017 in het WTCC racen

William de Braekeleer en Alessandro Mariani: opgetogen met voortzetting WTCC-programma
William de Braekeleer en Alessandro Mariani: opgetogen met voortzetting WTCC-programma
Honda Racing kondigde zonet aan ook in 2017 van de partij te zullen zijn in het WTCC, het wereldkampioenschap voor toerwagens. Volgend jaar wordt het vijfde opeenvolgende seizoen voor het WTCC-fabrieksprogramma van de Japanse constructeur die deze winter onverdroten verderwerkt aan de ontwikkeling van de Honda Civic WTCC.
  • Hamofa Performance
Honda kende anno 2016 zijn tot dusver beste seizoen waar het op het aantal overwinningen, poleposities en podiumplaatsen aankomt en hoewel het vandaag geen te beste beurt maakte, hebben Tiago Monteiro, Rob Huff en Norbert Michelisz nog steeds uitzicht op de vice kampioenstitel.

Honda stapte in 2012 in de WTCC-dans en lukte sindsdien 14 overwinningen en één constructeurstitel in 2013. De beduidend betere vorm dit jaar van de JAS Motorsport-equipe kwam er na een geenszins overbodige reorganisatie vorige winter op zowel personeels- als operationeel vlak. De vroege bevestiging van de voortzetting van het WTCC-programma zal JAS toelaten zich vroeger en dus beter op het komende seizoen voor te bereiden en het competitiviteitsniveau op te trekken via een aantal nieuwe ontwikkelingen in samenwerking met Honda R&D Japan.
 
Het WTCC bleek voor Honda een  fantastisch platform om zijn producten en waarden te promoten. We zijn dan ook opgetogen om meer dan twee maand voor het einde van het lopende seizoen te kunnen aankondigen het WTCC ook in 2017 trouw te bijven. De ondersteuning die we daarbij van Honda genoten, zowel op wereldvlak als op nationaal niveau was fantastisch. Het enthousiasme van onze klanten en fans was uitzonderlijk dit jaar en we dragen de voortzetting van ons programma dan ook aan hen op" aldus onze landgenoot William De Braekeleer, Auto Sport Manager Honda Motor Europe.

Foto:FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 24 september 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons