van der Horst

Hulkenberg tekent bij Renault (Update)

Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg
Nico Hulkenberg heeft een akkoord bereikt met het Franse Renault F1-team om volgend jaar voor hen uit te komen. De voormalige 24 Uur van Le Mans-winnaar heeft een contract op zak van twee jaar, met een optie voor een derde seizoen in 2019. Doch is de Duitser nog niet officieel weg bij Force India. Het Indiase team moet echter nog overeenkomen om hun contract met de 29-jarige te ontbinden. Teambaas Bob Fernley liet eerder weten niet in de weg te staan dus is dit echter nog maar formaliteit.
Hulkenberg's nakend vetrek naar Renault kondigt het einde aan van zijn tweede termijn bij Force India. Eerder kwam hij al voor hen uit in 2011 en '12 en verkaste in 2013 voor een jaar naar het Zwitserse Sauber. In 2014 keerde hij terug naar Force India. Met de nakende komst van Nico bij Renault blijft er nog maar één vrij zitje open bij de Franse renstal. Voor wie dit zitje zal zijn, is nog niet duidelijk. Huidige rijders Jolyon Palmer en Kevin Magnussen zouden alvast kandidaten zijn, alsook Esteban Ocon en zelfs Valtteri Bottas.

Update vrijdag 14 oktober 2016 - 11:00

Force India heeft zonet bevestigd dat Nico Hülkenberg het team verlaat aan het einde van dit seizoen. "Hij is een uitstekend rijder die meer punten behaalde voor dit team dan wie dan ook. Hoewel we Nico zullen missen, respecteren we zijn beslissing om nieuwe mogelijkheden te verkennen en het zou fout zijn om hem daarbij te hinderen", aldus Force India-teamchef Vijay Malliya.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 14 oktober 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons