van der Horst

Jakarta: Tweede pole op rij voor Maximilian Günther - nogmaals plaats vijf voor Stoffel Vandoorne

Maximilian Günther
Maximilian Günther
De Jakarta E-Prix en Maximilian Günther, het is een begrip aan het worden. De Maserati-piloot domineerde alle sessies tot nu toe, op de eerste race na. Vandaag doet de Duitser hetzelfde met een tweede pole op rij. Günther versloeg net zoals gisteren Jake Dennis (Avalanche Andretti) in de finale. De tweede startrij is voorbehouden voor Mitch Evans (Jaguar) en Edoardo Mortara (Maserati), terwijl Stoffel Vandoorne (DS Penske) wederom vanaf een vijfde plaats zal starten.
  • De Swert Opticiens
In de eerste groep lukte het Nick Cassidy (Envision Racing) weer niet om door te stoten naar de duels. Tijdens zijn laatste vliegende ronde blokkeerde hij zijn linkervoorwiel, waardoor hij net zoals gisteren vijfde eindigde, met twee honderdste van een seconde te veel om de vierde plaats te claimen. Wie wel konden doorstoten waren Dennis, die weer de snelste was, Sacha Fenestraz (Nissan), Evans en Jake Hughes (McLaren).

In de andere groep stond er wederom geen maat op Günther. De Duitser stond - op de race na - elke keer al bovenaan dit weekend en blijft maar bevestigen. Hetzelfde voor Mortara, die ditmaal als tweede eindigde. Hiermee waren er nog twee plaatsen over voor vier gegadigden, met name de piloten van Porsche en DS Penske. Pascal Wehrlein kon opklimmen naar plaats drie ten opzichte van Vandoorne. António Félix da Costa moest afhaken in zijn finale ronde, waardoor de Portugees de duels kon vergeten. Ook Jean-Éric Vergne was kind van de rekening en zal straks naast Cassidy plaatsnemen.

In de duels won Evans de eerste van Fenestraz, terwijl Dennis zeer stevig uithaalde tegenover Hughes. Mortara haalde het van Wehrlein, maar Günther en Vandoorne trokken het niveau omhoog qua tijd. De Duitser won met gemak van onze landgenoot, maar is wel de eerste die onder de 1:08 kon duiken. De halve finale tussen Dennis en Evans leek eerst richting de Kiwi te gaan, maar Dennis keerde de rollen om halfweg het tracé en haalde het van Evans met welgeteld een duizendste van een seconde verschil. Dat terwijl de strijd tussen teamgenoten wederom in het voordeel uitdraaide van Günther. En dat de Duitser in vorm is, bleek nogmaals in de finale, want hij domineerde tegenover de Brit om zo zijn tweede pole op rij te behalen. Maar liefst een halve tel was hij sneller dan de Brit.

Een copy-paste van de eerste startrij van gisteren dus, terwijl Stoffel Vandoorne weer vanaf een vijfde plek zal starten straks. Kan Günther ditmaal wel winnen? Of krijgen we toch weer een sterke prestatie van Dennis? En heeft Vandoorne ditmaal wel zijn energiemanagement onder controle om mee te strijden voor winst? We zullen het weten vanaf 10 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 4 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jakarta 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons