van der Horst

Japan: Mercedes weer vooraan bij de vrije trainingen – Verstappen maakt indruk

Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Mercedes stond weer eens bovenaan na de twee vrije trainingen voor de GP van Japan die op vrijdag plaats vonden. Nico Rosberg was de snelste in de eerste sessie voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Bij de tweede sessie werd de rangorde omgewisseld, Hamilton was ditmaal sneller dan Rosberg. Max Verstappen nam met de Toro Rosso van Jean-Eric Vergne deel aan eerste vrije training en schreef alzo geschiedenis, met amper zeventien jaar is de Nederlander de jongste rijder ooit die officieel aan een GP deelnam. In de namiddag gingen verscheidene wagens uit de baan en het is nu afwachten wat het weer gaat doen want als er een tyfoon aankomt kan de programmatie duchtig overhoop gegooid worden.
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Vrijdag scheen de zon nog op het circuit van Suzuka en het verbaasde niemand dat op het einde van de eerste sessie de twee Mercedes bolides bovenaan de tabellen stonden. Rosberg was met een ronde in 1:35.461 de snelste, Hamilton volgde op 0.151 seconde. De derde tijd was voor Fernando Alonso (Ferrari), volgden nog Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen (Ferrari), Kevin Magnussen (McLaren), Daniel Ricciardo (Red Bull), Jenson Button (McLaren), Sebastian Vettel (Red Bull) en Daniil Kvyat (Toro Rosso). Max Verstappen maakte zijn debuut bij Toro Rosso en klokte de twaalfde tijd op vier tiende van zijn Russische ploegmaat Kvyat.

Valtteri Bottas - Williams-Mercedes
Valtteri Bottas - Williams-Mercedes
Mercedes domineerde ook bij de tweede vrije testsessie maar nu was de snelste tijd voor Hamilton (1:35.078) voor Rosberg. Valtteri Bottas was opnieuw snel en klokte de derde tijd, Jenson Button (McLaren) pakte de vierde tijd. Sebastian Vettel (Red Bull) was vijfde en bleef de twee Ferrari’s van Räikkönen en Alonso voor. Verder in de top tien vonden we Kevin Magnussen (McLaren), Daniil Kvyat (Toro Rosso) en Daniel Ricciardo (Red Bull). De Australiër ging met zijn wagen in de laatste bocht van het circuit de muur in. Verder waren er nog sorties voor Kamui Kobayashi, Adrian Sutil (Sauber) en Esteban Gutiérrez (Sauber). Ook Hamilton ging in de fout maar kon zijn weg verder zetten.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons