van der Horst

Kenya; Ogier pakt de winst

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft de 71ste editie van de Rally van Kenya gewonnen. Toyota boven met vier wagens in de top vier. Thierry Neuville eindigde na zijn opgave gisteren uiteindelijk nog achtste.
  • LTF
Het werd een doodsaaie editie van de Safari Rally. Na het vroege wegvallen van onder meer Thierry Neuville (Hyundai), Ott Tänak (Ford) en Esapekka Lappi (Hyundai) kreeg Toyota een vrijgeleide.

Sébastien Ogier (Toyota) lag quasi de hele wedstrijd op kop en hield Kalle Rovanperä (Toyota) achter zich. Gazoo Racing kon het ploegenspel spelen en de Fin de volle pot gunnen, maar Ogier mocht de winst pakken. Hij hield uiteindelijk 6.7 tellen over op de Finse WK-leider. Dat was meteen het kleinste verschil ooit in Kenya.

Elfyn Evans (Toyota), zette een derde Yaris op het podium, weliswaar op drie minuten. Takamoto Katsuta (Toyota) maakte het feest compleet met een vierde stek.

Dani Sordo (Hyundai) werd vijfde op vijf minuten, en ook Ott Tänak, zesde, Pierre-Louis Loubet (Ford), zevende en Neuville, achtste pakten nog wat punten. Neuville won wel nog de Power Stage.

In WRC2 ging de winst naar Kajetan Kajetanowicz (Skoda). Hij profiteerde van de opgave van onze Belg Grégoire Munster.

De volgende manche is die van Estland, binnen een kleine maand.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 25 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons