van der Horst

Kenya: Rovanperä opent Safari met eerste vangst

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä heeft woensdagochtend de snelste tijd gezet op de shakedown van de Rally van Kenya, manche zeven van het WRC. De leider in het wereldkampioenschap was sneller dan Ott Tänak en Sébastien Ogier.
Kalle Rovanperä (Toyota) moest de baan openen in Loldia, maar klokte meteen een tijd die in het peloton zou blijven staan na de eerste run. De snelste tijd ging naar Sébastien Ogier (Toyota) na die eerste passage.

De Fin verbeterde zichzelf fors bij zijn tweede poging en zette een 3:32.4 neer na 5.4 km. Die tijd zou de hele ochtend blijven staan. Hij mag dan wel geen olifant geschoten hebben, maar met winst op de shakedown trof hij wel mooi raak.

Opvallend: hij had amper twee passages nodig om de besttijd te zetten. Ott Tänak (Ford) kwam anderhalve seconde te kort, Ogier meer dan twee. Thierry Neuville (Hyundai) zette zich op stek vier, als eerste Hyundai. Esapekka Lappi (Hyundai) kwam zelfs niet aan rijden toe door mechanische problemen. Takamoto Katsuta (Toyota) sloeg over de kop.

In WRC2 kende Oliver Solberg (Skoda) geen tegenstand.

De rally opent donderdagmiddag met een showproef. Daarna wachten nog achttien proeven. Na 356 kilometer eindigt de wedstrijd zondagmiddag.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 21 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons