van der Horst

Kroatië: Rovanperä pakt shakedown

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä heeft donderdagochtend de snelste tijd gezet op de shakedown in de Rally van Kroatië, de vierde manche van het WRC. Thierry Neuville klokte een zesde tijd.
Om 9 uur startte de shakedown in Okic, een korte test van 3.65 km lang. Voor de eerste keer in jaren begon de shakedown met de deelnemers van WRC2. Rally1 sloot pas vanaf 11 uur aan, met WK-leider Sébastien Ogier (Toyota).

Ott Tänak (Ford) klokte de snelste tijd tijdens de eerste run, met een 1:54.7. Heel wat WRC-rijders zouden daar zelfs na drie runs niet aan raken. Tijdens de twee run zette Kalle Rovanperä (Toyota) zich op kop. Bij zijn derde poging dook hij nog eens onder zijn eigen tijd en zette een ongenaakbare 1:52.8 neer, acht tienden sneller dan Tänak en Ogier. Esapekka Lappi (Hyunda) werd vierde, als eerste Hyundai. Thierry Neuville (Hyundai) werd zesde op ruim twee seconden van Rovanperä.

De Tsjech Erik Cais was de snelste in WRC2. Grégoire Munster eindigde net buiten de top tien in de klasse. In WRC3 was William Creighton de snelste. Tom Rensonnet klokte een vierde tijd.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 20 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons