van der Horst

McLaren GT bevestigt rijders voor het seizoen 2015

McLaren 650S GT3
McLaren 650S GT3
McLaren GT maakte vandaag de namen van de fabrieksrijders wereldkundig die het Britse merk moeten vertegenwoordigen in de Blancpain Endurance Series. Rob Bell en Alvaro Parente blijven aan boord voor hun vijfde opeenvolgende seizoen, terwijl ook supertalent Kevin Estre en de recent aangekondigde Shane Van Gisbergen en Bruno Senna worden opgetrommeld.
  • St. Paul
McLaren GT - McLaren 650S GT3
McLaren GT - McLaren 650S GT3
Aangezien Von Ryan Racing met niet één, maar twee McLaren 650S GT3's naar de Pro-Cup van de Blancpain Endurance Series trekt, was er nood aan versterking van het rijderscorps. Het team, dat redelijk dicht bij McLaren GT zelf staat, moet dit seizoen bewijzen wat McLaren's nieuwste geesteskind waard is, en daarvoor zijn fabriekspiloten in de sterk bezette Pro-Cup broodnodig.

Stef Dusseldorp - Alexander Sims - Alvaro Parente
Stef Dusseldorp - Alexander Sims - Alvaro Parente
Naast de Blancpain Endurance Series, vaardigt McLaren GT ook talent af naar andere kampioenschappen. Zo krijgt het Von Ryan-programma in het Britse GT eveneens ondersteuning in de vorm van de ervaren Rob Bell die als coach zal fungeren voor de jonge wolven Andrew Watson en Ross Wylie in wat hun eerste seizoen met GT3-materiaal wordt. Alvaro Parente wordt van zijn kant ondergebracht in de International GT Open bij Teo Martin Motorsports. Eind april komt Parente in dat kampioenschap voor het eerst in actie bij de seizoensopener in Le Castellet waar hij het kuipje deelt met landgenoot Miguel Ramos.

Foto's: Martijn Wouters & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 11 maart 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons