van der Horst

Mercedes Benz SLK Cup: Voorbeschouwing op het seizoen 2017

Mercedes Benz SLK Cup
Mercedes Benz SLK Cup
Eind 2015 heeft Biesheuvel Autosport met een aantal serieuze partijen de krachten gebundeld om met een betaalbare en spectaculaire race cup te komen. En met succes: in het raceseizoen 2016 werd een geheel nieuwe en vooral betaalbare race klasse geïntroduceerd: de Mercedes-Benz SLK Cup. Gereden wordt er met de Mercedes-Benz 230 SLK; deze fraaie sportwagen beschikt over een 193 pk sterke 2,3 liter motor. Bij de eerste race stonden er 10 exemplaren aan de start en gedurende het seizoen groeide dat aantal tot 20 auto’s bij de Finaleraces. Voor 2017 staan er 25 SLK’S aan de start.
  • STX Motorhomes
Het racen met de Mercedes-Benz 230 SLK betekent een spectaculaire aanvulling op het bestaande aanbod aan auto’s in de diverse raceseries. Als uitgangspunt dient een standaard 230 SLK, met daarbij de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen en natuurlijk een race-kit. Voorop staat dat de kosten van deelname en onderhoud zo laag mogelijk moeten zijn. Uniek is dat in de Mercedes-Benz SLK Cup zowel met open als gesloten dak geracet kan worden!

De met zorg samengestelde race-kit zorgt er voor dat een standaard SLK uit de bouwjaren 1996 – 2000 voor relatief weinig geld kan worden omgebouwd tot een volwaardige cup-racer. Biesheuvel Autosport kan door jarenlange ervaring en goede relaties met de fabrikanten topkwaliteit leveren voor een aantrekkelijke prijs.

Evenementen:

Er wordt zowel op het circuit van Zolder alsmede Zandvoort en Assen gereden. Doordat ook het circuit van Zolder  volgend seizoen op het programma staat, is dit wellicht een reden te meer voor de Belgische rijders om in te stappen.

Zo laat Biesheuvel Autosport zien dat actief deelnemen aan autosport ook voor coureurs met een beperkt budget tot de mogelijkheden behoort, waarbij plezier op en naast de baan voorop staat!

Meer weten. Kijk op de SLK site >www.slkcup.nl en stuur een mail naar info@slkcup.nl
Tel 0031 183 403400; Vragen naar Gert-Jan

Mercedes Benz SLK Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 24 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons