van der Horst

Mettet wordt sleutelwedstrijd in Euro RX1 en voor Enzo Ide

Enzo Ide stijgt op
Enzo Ide stijgt op
Na het forfait van Viktor Vranckx in RX2e, wat we ten volle begrijpen maar anderzijds ook betreuren, zijn dit weekend alle ogen nu gericht op Enzo Ide die nu de enige landgenoot is die in actie komt in Mettet. En de West-Vlaamse ondernemer behoort nog steeds tot een van de titelkandidaten voor de Europese kroon in RX1.
  • Powercars
Enzo Ide: Audi S1 RX
Enzo Ide: Audi S1 RX
Mettet is de op één na laatste wedstrijd voor het Euro RX1. En voor Enzo Ide van heel groot belang inzake de titelontknoping. De Audi-rijder staat momenteel op een knappe tweede plaats achter regend kampioen Anton Marklund.

Na vier van de zes races hebben we nog vier piloten die strijden voor de Europese titel. De Zweedse regerende kampioen Anton Marklund leidt de dans met vijf tellen voor op Enzo Ide die op zijn beurt respectievelijk één en drie punten voorsprong heeft op de Let Janis Baumanis en de Brit Patrick O’Donovan.    

Start finale Euro RX met Ide als slachtoffer van aanrijding tussen O'Donovan en Marklund
Start finale Euro RX met Ide als slachtoffer van aanrijding tussen O'Donovan en Marklund
Onze landgenoot moet het opnieuw opnemen tegen dezelfde concurrenten als vorig seizoen. Toen was hij tot in Spa-Francorchamps nog in de running voor de vice-titel na Anton Marklund, maar nadat hij vrij zwaar opzij werd gezet moest hij vrede nemen met brons in het kampioenschap. Hij won wel zijn eerste Europese wedstrijd in Portugal.
Dit seizoen leek het iets beter te gaan en won hij opnieuw in Portugal. Hij kwam zelfs aan de leiding van het kampioenschap gedurende twee races, maar had pech met een startplaats op een natte ondergond in Höljes en kon net niet dorstoten naar de finale. Hij moest dan ook zijn leidersplaats uit handen geven en volgt nu op zes punten van de Zweedse uittredende kampioen, terwijl de Let Baumanis opnieuw in zijn nek blaast met één puntje achterstand.

Met nog twee manches te gaan in België en Duitsland moet Ide voor eigen volk vol in de aanval op Marklund en hopen dat hij ook Baumanis kan voorblijven. De vierde hond die ook in Mettet voor de verrassing kan zorgen is de Brit Patrick O’Donovan die ondanks zijn straf van vijf punten toch nog weet aan te klampen op zes punten van leider Marklund.

Foto's: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 2 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Benelux.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons