van der Horst

Mexico: Latvala leidt de dans

Jari-Matti Latvala - VW Polo-R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo-R WRC
Jari-Matti Latvala leidt na de eerste dag in de Rally van Mexico, de derde manche van wereldkampioenschap rally. De Finse Volkswagen-rijder profiteerde optimaal van zijn startpositie en bouwde een ruime voorsprong uit op teamgenoot Sébastien Ogier en Dani Sordo in zijn Hyundai i20 WRC. Thierry Neuville moest opgeven op de eerste proef van de dag.
De latere starters waren duidelijk in het voordeel. Terwijl wereldkampioen Ogier voor iedereen de baan schoonveegde, profiteerde teamgenoot Latvala optimaal van de omstandigheden. De Fin bouwde een voorsprong uit van 32.1 seconden op Ogier. Dani Sordo wist zich op regelmaat op het virtuele podium te knokken, maar hij volgt al op 1:15.6 van de Fin.

Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo) vertrok met slechte banden en staat op vier, Hayden Paddon (Hyundai i20) op vijf en de Noor Mads Östberg is de eerste Fordrijder op plaats zes. 

Thierry Neuville ging op El Chocolate, de openingsproef van de dag, van de baan en beschadigde daarbij de ophanging. De Belg moest zijn Hyundai op kant zetten, terwijl hij uitzicht had op een virtuele leidersplaats.

In WRC2 staat de Fin Teemu Suninen ruim op kop in zijn Skoda Fabia R5.

Zaterdag worden er negen ritten afgewerkt. De rally eindigt zondag.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons