van der Horst

Mexico: Latvala oppermachtig - Neuville crasht opnieuw

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Na de derde dag in de Rally van Mexico voert Jari-Matti Latvala in zijn Volkswagen Polo WRC nog steeds het peloton aan. De Fin bouwde inmiddels een voorsprong uit van ruim anderhalve minuut op teamgenoot, wereldkampioen Sébastien Ogier, en zelfs bijna drie minuten op de Hyundai i20 WRC van Dani Sordo.
Latvala kon zaterdag nog altijd profiteren van een gunstige startpositie en buitte die dan ook ten volle uit. Op de zes eerste proeven zette hij telkens de besttijd neer. Pas toen de wagens terugkeerden naar Guanajato voor enkele showproeven gunde Latvala wat kruimels aan Dani Sordo en Sébastien Ogier die nog steeds de proeven moet schoonvegen. De Franse kampioen voelde zich niet goed in de VW en kijkt al aan tegen een achterstand 1:35.7. Sordo moet zelfs al 2:40.4 goedmaken.

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
In de achtergrond ging de derde Volkswagen Polo R WRC van Andreas Mikkelsen van de baan. Ook onze landgenoot Thierry Neuville crashte, voor de tweede keer in evenveel dagen. Neuville en co-rijder Nicolas Gilsoul hadden zelfs medische bijstand nodig, maar het duo bleek al snel in orde. Dat de impact redelijk serieus was, bewijst overigens onderstaande foto.


(lees verder onder de foto)


In WRC2 staat er geen maat op Teemu Suninen in de Skoda Fabia R3. Hij heeft al bijna 20 minutne voorsprong op Hubert Ptaszek (Peugeot 208 T16).

Zondag staat er nog een monsterproef van 80 kilometer op het programma, alvorens naar de afsluitende Power Stage te gaan.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 6 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons