van der Horst

Mexico: Ricciardo klopt Mercedes in tweede vrije training

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
Niet een van de Mercedes rijders maar Daniel Ricciardo zette de snelste tijd neer in de tweede vrije training voor de GP van Mexico. Met een ronde in 1:17.801 liet de Red Bull rijder tevens de snelste dagtijd optekenen. Lewis Hamilton volgde met de tweede tijd op een tiende seconde van Ricciardo. Max Verstappen zette de tweede Red Bull op de derde plaats met een ronde in 1:17.964. Stoffel Vandoorne (McLaren) reed in totaal 32 ronden en klokte de vijftiende tijd.
  • Prospeed Competition
Sebastian Vettel (Ferrari)
Sebastian Vettel (Ferrari)
Bij Sebastian Vettel (Ferrari) ging de brandblusser onder zijn stoel af terwijl hij bezig was aan een snelle ronde, toch sloot de Duitser de sessie nog af met de vierde tijd (1:18.051) net voor zijn teamgenoot Kimi Räikkonen. Valtteri Bottas (Mercedes) nog de snelste in de eerste  sessie stelde zich nu tevreden met de zesde tijd. Fernando Alonso reed een veelbelovende zevende tijd, verder in de top tien vonden we nog Sergio Pérez (Force India), Nico Hülkenberg (Renault) en Esteban Ocon (Force India).

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Brendon Hartley (Toro Rosso) doet het steeds beter en plaatste zijn wagen op de dertiende plaats achter Carlos Sainz (Renault) en Felipe Massa (Williams). Ook deze sessie diende onderbroken te worden met de rode vlag, na slechts drie ronden afgelegd te hebben ging Romain Grosjean (Haas F1) van de baan en bij het terug oprijden van de piste verloor de bolide zijn voorvleugel. De baancommissarissen hadden een tiental minuten nodig om de piste te ontdoen van alle brokstukken.

Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons