van der Horst

Monta-Carlo: Ogier jaagt Evans op na openingsdag

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans is vrijdagavond nog altijd leider in de Rally van Monte-Carlo, de openingsmanche van het WRC. Hij krijgt wel Sébastien Ogier achter zich aan en ook Thierry Neuville zet nog druk.
  • STX Motorhomes
Na een moeilijke ochtend zette Thierry Neuville (Hyundai) zich na de middag recht. De Belg moest wat goedmaken nadat hij vanmorgen rond ging en wat tijd verloor. Hij pakte twee besttijden en moest op de slotproef enkel Sébastien Ogier (Toyota) voor zich laten. Neuville en vooral Ogier verhogen daarmee de druk op wedstrijdleider Elfyn Evans.

De Welshman heeft nog een bonus van 4.5 seconden op Ogier en 16 tellen op Neuville. De rest volgt al op een grote achterstand. Ott Tänak (Hyundai) bekwam niet van zijn foutje deze ochtend en ziet het verlies verder oplopen tot ruim een minuut.

Adrien Fourmaux (Ford) is bezig aan een verstandige koers als vijfde op anderhalve minuut. Een ontzettend bleke Andreas Mikkelsen (Hyundai) is zesde op drie minuten. De Noor moet regelmatig Grégoire Munster voor zich dulden die bezig is aan een goede wedstrijd.

Ook in WRC2 wordt er ontzettend hard gereden en gestreden. Nikolay Gryazin (Citroën) en Pepe Lopez (Skoda) spelen haasje over, voorlopig in het voordeel van Rus die nu onder Bulgaarse vlag rijdt. Gryazin heeft een voorsprong van een seconde op de Spanjaard. Ook Yohan Rossel (Citroën) is zeker nog niet uitgeteld.

Morgen volgt een nieuwe lange dag van 120 kilometer. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons