van der Horst

Monte-Carlo: Evans pakt de beste start

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans is vrijdagmiddag leider in de Rally van Monte-Carlo, de opener van het WRC-seizoen. Thierry Neuville is voorlopig derde.
Elfyn Evans (Toyota) begon donderdagavond furieus aan de rally met twee snelste tijden op rij, maar Thierry Neuville (Hyundai) wachtte vrijdag niet lang om de tegenaanval in te zetten. De Belg had de Welshman zelfs bijna te pakken op de tweede proef van de dag, tot de wagen uitbrak en hij even in een veld schoof. Neuville moet opnieuw beginnen aan zijn missie.

Meer zelfs, door het foutje kwam Sébastien Ogier (Toyota) helemaal in het spoor van de Belg, en op de slotproef van de lus ging de Fransman zelfs voorbij Neuville. Ogier volgt op 10 tellen van de leider, Neuville al op 25 seconden.

Daarachter zit meteen een gat, en dat is voornamelijk de schuld van een schamel ijsplekje waar onder meer Ott Tänak (Hyundai) en Takamoto Katsuta (Toyota) onderuit schoven. Tänak is vierde op ongeveer een minuut. Adrien Fourmaux (Ford) is vijfde. Andreas Mikkelsen (Hyundai) oogt ontzettend bleek en heeft alle moeite met Grégoire Munster (Ford) die zevende is.

Pepe Lopez domineert al sinds gisteravond in WRC2, maar krijgt nu wel de Citroëns van Nikolay Gryazin en Yohan Rossel achter zich.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons