van der Horst

Monte-Carlo: Neuville op een zucht van winst

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is op weg naar de eindzege in de Rally van Monte-Carlo, de opener van het wereldkampioenschap rally. Met nog één proef te gaan, de Power Stage, heeft hij een mooie voorgift op Sébastien Ogier.
  • De Swert Opticiens
Thierry Neuville (Hyundai) blijft dominant in Monte-Carlo en doet een gooi naar zijn tweede eindzege in de prinsdom. Met twee snelste tijden op rij reed de Belg ook Sébastien Ogier (Toyota) uit het wiel zondagochtend. Op die manier lijkt de Belg ook grote punten te sprokkelen op de slotdag. Er zijn namelijk nog twaalf punten te verdienen op zondag.

De tegenstand kijkt ietwat verdwaasd aan tegen de suprematie van de Belg. Ogier zag zijn achterstand in geen tijd aandikken tot 13.5 seconden. Elfyn Evans (Toyota), gisterochtend nog leider staat al op driekwart minuut.

Daarachter liggen de posities rotsvast. Ott Tänak (Hyundai) is vierde, Adrien Fourmaux (Ford) vijfde, Andreas Mikkelsen (Hyundai) zesde. Takamoto Katsuta (Toyota) is zevende. 

In WRC2 is de spanning te snijden. Nikolay Gryazin begon als leider maar werd al snel bijgehaald door Pepe Lopez. Het gevaar kwam echter van achteren. Yohan Rossel rukte in geen tijd op, en staat nu op 9 tienden van de Spaanse leider. Ook Gryazin is nog niet uitgeteld.

Om 12.15 uur is er de slotproef. De rally eindigt op de mythische Col de Turini met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 28 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons