van der Horst

Monte-Carlo: Tänak bijt de spits af

Ott Tänak - Hyundai i20 N Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 N Rally1
Ott Tänak was de snelste op de shakedown van de Rally van Monte Carlo. Dat is de openingsmanche van het WRC 2024. Hij was een fractie sneller dan Elfyn Evans en Thierry Neuville.
Het nieuwe seizoen is woensdag afgetrapt met een laatste oefensessie nabij epicentrum Gap. Elfyn Evans (Toyota) moest als eerste de baan op, maar het was Ott Tänak (Hyundai) die kort daarna meteen de toon zette De Est had duidelijk niet veel tijd nodig om zich terug thuis te voelen in de i20 N. Hij reed een chrono van net iets meer dan twee minuten en die tijd zou een hele middag bovenaan blijven staan, want het parcours kwam snel vuil te liggen.

Evans deed er een tiende langer over. Thierry Neuville (Hyundai) was acht tienden trager dan zijn teamgenoot. De drie topfavorieten voor de titel nestelen zich dus meteen bovenaan. Sébastien Ogier (Toyota) jaagt op een tiende overwinning en reed naar een vierde tijd.

Takamoto Katsuta (Toyota) klokte een vijfde chrono, voor Andreas Mikkelsen (Hyundai) en Grégoire Munster (Ford) die meteen sneller was dan Adrien Fourmaux (Ford). De Nordist had wel af te rekenen met een nukkige Puma.

In Rally2 zorgden Nikolay Gryazin en Yohan Rossel voor een dubbel voor Citroën.

De rally start donderdag met twee nachtproeven en eindigt zondag, na zeventien etappes, met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 24 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons