van der Horst

Motegi: Nabeschouwing Bertrand Baguette

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
De achtste en laatste manche van het Super GT-kampioenschap begon dit weekend in Motegi met vuurwerk, getekend Bertrand Baguette. Van op de eerste startrij wist de Belg met zijn Honda NSX naar de kop van de wedstrijd te rijden, maar dan werd de strategie van zijn team verstoord door een tussenkomst van de Safety Car. Uiteindelijk kwam Daisuke Nakajima, de teammaat van onze landgenoot, als dertiende over de streep.
Hoewel het zaterdag regende tijdens de kwalificaties, had Bertrand Baguette toch een brede glimlach op het gezicht. En met reden.
"Dit was onze beste resultaat sinds ik naar Japan ben getrokken", lachte de Belg. "Het regende pijpenstelen boven Motegi, maar in die danteske omstandigheden kwam de Honda uitstekend uit de hoek. Ik nam Q1 voor mijn rekening, waarin ik de snelste tijd neerzette. In Q2 maakte mijn teammaat een klein foutje, maar toch wist hij onze NSX op de tweede plaats te kwalificeren."

Bertrand Baguette mocht op zondag dus van op de eerste startrij aan de laatste wedstrijd van het seizoen beginnen. "Ik nam de eerste bocht in tweede positie en behield die positie ook. In het begin lag de omloop er ontzettend nat bij, maar omdat het ophield met regenen droogde het asfalt langzaam op. Ik slaagde er in om een mooie kloof richting achtervolgers uit te diepen. Onze tactiek was duidelijk: omdat onze slicks heel wat tijd nodig hebben om op temperatuur te komen, moesten we zo lang mogelijk op de piste blijven. Zo kwam ik aan de leiding te liggen, met 1 min 13 voorsprong op mijn naaste achtervolger."

Jammer genoeg kwam dan de safety car voorrijden. "Volgens het reglement is de pitlane bij het begin van die situatie enkele ogenblikken gesloten", legt Bertrand uit. "Ik zag mijn mooie voorsprong dus heel snel gereduceerd en kwam in de 27ste van 57 ronden de pitlane binnen. Mijn teammaat Daisuke kwam als achtste uit de pitlane. Hij was zonder twijfel een beetje de concentratie kwijt en ging even door de kattenbak. Zo finishten we uiteindelijk als dertiende, terwijl we op het podium hadden kunnen staan. Uiteraard een frustrerend resultaat. Ik onthoud vooral dat ik de snelste tijd van de eerste kwalificaties wist neer te zetten en dat ik in de wedstrijd even aan de leiding heb gelegen. Ik wil nu zo snel mogelijk deze bladzijde omslaan en het seizoen 2016 aansnijden."

Foto: Honda Motor Europe Ltd



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op zondag 15 november 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons