van der Horst

Spanje: Ogier overklast tegenstand op Spaans asfalt

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Zonder tegenslag lijkt Sebastien Ogier zondag zijn derde titel kracht bij te zetten met een overwinning in de RACC Rally van Catalonië. De Franse wereldkampioen kon zaterdag afstand nemen van zijn merkgenoten Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen die momenteel zorgen een volledig Volkswagenpodium. Morgen volgen nog zes proeven.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Na een spannende dag op het Spaanse gravel vrijdag ging Ogier er zaterdag meteen vandoor met twee besttijden. Toen Latvala op de derde proef van de dag lek reed, werd meteen alle spankracht voor de overwinning uit de wedstrijd gehaald. Anderzijds kwam de strijd om het podium open te liggen.


Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo nam in zijn Hyundai de tweede plaats even over, maar in de namiddag schoven de Volkswagens voorbij de Spanjaard.

Voor de Ford's zat de wedstrijd er dan al op. Elfyn Evans en Ott Tanak gingen beiden van de weg.



Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Achter het koppeloton vechten de Citroëns van Mads Østberg en Kris Meeke en de Hyundai's van Thierry Neuville, inmiddels zevende, en Hayden Paddon nog een verbeten strijd uit voor een plaats bij de eerste vijf.





Pontus Tidemand - Skoda Fabia R5
Pontus Tidemand - Skoda Fabia R5
In WRC2 heeft de Tsjech Jan Kopecky in zijn Skoda Fabia R5 de jacht geopend op merkgenoot Pontus Tidemand. In WRC3 hield noch een lekke band, noch een straf van een halve minuut Quentin Gilbert van de leiding en in de DMack Trophy moet Marius Aasen morgen enkel nog uitkijken voor Tom Cave.


Sandro Delaere
Foto's: RIP/Degryse - Willy Weyens

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons