van der Horst

Ogier (VW Polo R WRC) rijdt tegenstand op een hoopje

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier is aan een onwaarschijnlijke wedstrijd bezig. Nadat hij reeds eerder tweede werd achter zijn landgenoot Loeb in de Monte Carlo, is de Franse VW rijder nu bezig aan een, op zijn zachtst uitgedrukt, indrukwekkende Rally van Zweden. En daarbij zet hij niet alleen zijn ex-ploegmaat Loeb zwaar onder druk, maar ook de ervaren Scandinaven met onder meer ploegmaat Latvala die reeds volgt op een dikke halve minuut. Hirvonen, de hoop van Citroën in deze rally, ging reeds heel vroeg in de fout en mag een derde zege in Zweden op zijn buik schrijven. Ook bij Ford die de laatste zes edities achter zijn naam schreef loopt het niet bepaald zoals verhoopt.
  • St. Paul
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Op de showetappe van deze avond na kregen we twee lussen van telkens drie KP’s of  127 km over sneeuw en ijs. Van de zes KP’s won Sébastien Ogier er vijf. Eenmaal moest de Fransman zijn meerdere erkennen in Mads Østberg, maar de Noor won die eenmaal het pleit met amper 1 tiende van een seconde voorsprong op Ogier. Door de vijf zeges blijft Ogier vanzelfsprekend de tabellen aanvoeren; de nieuwe VW Polo R WRC lijkt in Zweden simpelweg in een klasse apart te rijden.

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Ondertussen heeft de Franse VW Polo-rijder een voorsprong uitgebouwd van 32 seconden op de Citroën van Sébastien Loeb die op zijn beurt anderhalve seconde bonus telt op de tweede VW Polo van Latvala. Østberg is de eerste van de Ford-vloot op 43 seconden, gevolgd door merkgenoten Evgeny Novikov op 1min12sec, Pontus Tidemand op 1min22sec., Juho Hänninen op 1min48sec. en Thierry Neuville op 2min1sec. Onze landgenoot blijft de meerdere van andere Ford-rijders Henning Solberg, Martin Prokop en de Citroën van Dani Sordo.

Foto's: Racing Intl. Photo & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sweden.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons