Paul Ricard: Bescheiden resultaat voor Belgen in GT Sports Club

Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Een dag na de 1000km BES-wedstrijd op het Circuit van Paul Ricard vond op diezelfde omloop de tweede manche van de GT Sports Club serie plaats, het GT3 kampioenschap voor amateurpiloten. Verscheidene Belgen zakten af naar het Zuiden van Frankrijk, maar zij speelden niet mee voor de ereplaatsen. Beste Belgische vertegenwoordiger was Patrick Van Glabeke (AF Corse Ferrari 458) met een zesde plaats in de kwalificatierace en een negende plaats in de hoofdrace.
Louis-Philippe Soenen - AF Corse Ferrari
Beide races, waarvoor 22 deelnemers kwamen opdagen, werden gedomineerd door Stefano Pezzucchi, die met zijn Krypton Motorsport Porsche 911 GT3-R beide wedstrijden op zijn naam schreef. In de kwalificatierace, die 25 minuten duurde, had de Italiaan een voorsprong van 8 seconden op de Villorba Corse Ferrari 458 van Cédric Mezard. De laatste podiumplaats was voor Roland Berville (Alméras Porsche 911 GT3-R), die nog net Martin Lanting (AF Corse Ferrari 458) voor bleef. Patrick Van Glabeke was de eerste Belg, hij reed zijn AF Corse Ferrari naar de zesde plaats. Jean-Michel Baert werd met een WRT Audi negende en Louis-Philippe Soenen (AF Corse Ferrari) kwam als dertiende over de streep, één plaats voor de Lamborghini van Thierry Verstraete. SRO CEO Stéphane Ratel bracht zijn Aston Martin naar de zeventiende stek.

Thierry Verstraete - Lamborghini Gallardo GT3
In de 40 minuten lange hoofdrace was het opnieuw Pezzucchi die van start tot finish op kop reed, Mezard werd voor de tweede maal tweede. Lanting won een plaats tegenover de kwalificatierace en werd derde. De vierde plaats was ook voor een Ferrari, het Kessel Racing exemplaar van Massimilano Bianchi. Van Glabeke was weer onze beste vertegenwoordiger met een negende plaats. Soenen behaalde opnieuw een dertiende plaats, Verstraete tikte aan als achttiende en Baert moest al na één ronde de striijd staken.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 23 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.