van der Horst

Porsche bekent als eerste kleur

Porsche 99X Electric Gen3
Porsche 99X Electric Gen3
Volgende maand starten de pre-seasontesten in de Formule E. Dus betekent dit dat het uitkijken is naar de presentatie van de teams en het is niemand minder dan Porsche die de spits afbijt om als eerste hun livery te tonen. Daarnaast gaven de piloten António Félix da Costa en Pascal Wehrlein ook hun mening over de nieuwe Porsche 99X Electric Gen3 en deze was meer dan positief.
Porsche 99X Electric Gen3
Porsche 99X Electric Gen3
Zoals steeds zijn zwart, wit en rood als kleuren prominent aanwezig op de wagen, alleen is er wel een opvallende overschakeling van de kleuren tegenover de vorige liveries op de Gen2. Daarnaast is men ook prat op het feit dat de aandrijving in de wagen compleet binnenshuis gemaakt is. Deze zal 350 kilowatt aanleveren, maar liefst 100 meer dan bij de vorige generatie.

Porsche 99X Electric Gen3
Porsche 99X Electric Gen3
Ook da Costa en Wehrlein waren te spreken over de gloednieuwe wagen. Beide heren lieten vooral verstaan dat de kracht van deze wagen hoger ligt. De Gen3 is namelijk een stuk lichter dan de Gen2 en voeg daaraan de 100 Kw extra toe en je hebt een zeer krachtige bolide. De wielbasis is tevens korter en de wagen is tevens minder breed.Tot op heden heeft Porsche alleen nog maar achter gesloten deuren kunnen testen, maar de wagens zullen vanaf 11 december serieus aan de tand gevoeld worden in Valencia tijdens de pre-seasontesten.

Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 7 november 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons