van der Horst

Portimao: Guelinckx en Longin beginnen vol ambitie aan de tweede seizoenshelft

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Volgend weekend trekt de Fanatec GT2 European Series voor het eerst in het bestaan van het kampioenschap richting het Portugese Portimão. Zowel Peter Guelinckx als Stienes Longin, met de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport gedeeld derde in de tussenstand, kijken ontzettend uit naar de start van de tweede seizoenshelft.
Voor Peter Guelinckx betekent de verplaatsing naar de Autódromo Internacional do Algarve wel iets. “Ik houd goede herinneringen aan het circuit van Portimão over, inderdaad”, stelt Guelinckx. “Niet alleen is het een fantastische omloop, in een prachtige streek, maar het is ook daar dat ik, onder het waakzaam oog van coach Bert Longin, voor het eerst op circuit aan de slag ging. Het klikte meteen.”

Dit weekend is er echter weinig tijd om terug te blikken naar het verleden. Peter Guelinckx en Stienes Longin mogen dan wel het enige Pro-Am duo van het hele startveld zijn dat dit jaar al twee wedstrijden wist te winnen, ze moesten door pech en tegenslag ook al twee nulscores laten optekenen. Er moet dus een zekere achterstand worden goedgemaakt.

Peter Guelinckx
Peter Guelinckx
“Portimão is echt een uitdagende omloop, met een aantal blinde bochten”, weet Guelinckx. “Maar inhalen is niet onmogelijk. Een andere factor die zeker een belangrijke rol zal spelen zijn de warme weersomstandigheden. Maar dat komt me eigenlijk goed uit, want ik denk niet dat ik fysiek ooit beter in vorm ben geweest. Ook op het mentale vlak zit alles goed, onze zege in Dijon – en dan vooral de manier waarop – heeft me een enorme boost bezorgd.”

Voor Stienes Longin is het de eerste keer dat hij op het glooiende en 4,653 kilometer circuit aan de slag gaat. “Ik heb er in ieder geval al heel veel goeds over gehoord, en ben heel nieuwsgierig”, aldus de Leuvenaar. “Volgens mij wordt het een heel interessante plek om een GT2-race te houden.”

“Ik pas me gelukkig snel aan op een nieuw circuit, al heb ik nu iets meer uren op de sim gereden en wat meer onboardbeelden bekeken”, vervolgt Longin. “Op vrijdag hebben we bovendien nog een extra testsessie van twee uur, dus dat loopt wel los.”

Stienes Longin
Stienes Longin
Qua sportieve ambities is Longin ook duidelijk. “We hebben nog steeds kans op de titel, maar dan mogen we geen steek meer laten vallen”, klinkt het. “Meer zelfs, eigenlijk hebben we een weekend met een zege en een podiumplaats nodig. Dat is niet onmogelijk, dat hebben we vorig jaar aan het eind van het seizoen al bewezen. De drie circuits van de tweede seizoenshelft (Portimao, Valencia en Le Castellet, red.) lijken me trouwens aardig bij onze wendbare Audi te passen. We mogen dus nog hoge ambities koesteren.”

De Portugese races worden op zaterdag (17u40 Belgische tijd) en zondag (11u55) verreden. Beide wedstrijden worden live gestreamd op het GT World YouTube-kanaal.

Racemail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 18 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons