van der Horst

Portugal: Ogier op weg naar nieuwe zege

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier had tijdens de eerste lus de leiding opnieuw over genomen van Mikko Hirvonen en door de sortie van Tanak viel er ook een extra last van zijn schouders. De Est ging eraf op net dezelfde plaats waar Latvala in 2009 maar liefst 12 maal over de kop ging, deze crash is nog steeds een van de zwaarste uit de geschiedenis van de WRC. De Franse wereldkampioen die ging echter door op zijn elan. Hij won de resterende drie KP’s van dag 3 en hiermee ging hij over de 200 KP-zeges van de Volkswagen Polo R WRC. Hirvonen begon de tweede lus met een achterstand van amper 2,4 seconden.
Maar de Fin kon niet verhinderen dat Ogier zijn voorsprong verder uitdiepte tot maar liefst 38 seconden. Het was de dag van Ogier en Volkswagen. Ogier won vijf van de zes proeven terwijl Latvala het aantal op zes zette voor Volkswagen. Ostberg staat nog steeds stevig derde en heeft een voorsprong van 20 seconden op de Spanjaard Dani Sordo. Vier verschillende merken binnen de top vier met lange tijd onze landgenoot Thierry Neuville op de vijfde plaats.  
Het zag er lang naar uit dat Thierry Neuville op de vijfde plaats zou blijven met teammaat Sordo in het vizier, maar de ophanging besliste er anders over. Neuville verloor een pak tijd en verhuisde in de laatste KP naar de negende plaats, op 8/10 van teamgenoot Hänninen.

Morgen staan nog drie KP’s op het menu en sluit de rally af met de Powerstage.

Foto: Racing International Photogaphy



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons