van der Horst

Meeting in Thaise Buriram wordt wellicht geschrapt (update)

Buriram Chang International Circuit
Buriram Chang International Circuit
WTCC-promotor Eurosport Events liet eerder deze week weten dat de races in het Thaise Buriram, normaliter te rijden in het weekend van 5 en 6 november, niet zullen doorgaan. De meeting op het Chang International Circuit wordt mits akkoord van de FIA om organisatorische redenen van de WTCC-kalender geschrapt.
  • LTF
WTCC-patron François Ribeiro stelde tegenover Motorsport Total.com dat er problemen zijn gerezen met de lokale autosportautoriteiten, lees de Thaise automobielclub waarvan de ploeg recent volledig zou zijn gewijzigd. "Voor het ogenblik weet ik helemaal niet wie aan te spreken bij de Royal Automobile Association in Thailand" aldus de Fransman. Verwacht wordt dat de knoop begin september door de FIA wordt doorgehakt. Of er op korte termijn nog in een vervangingsweekend kan worden voorzien is zeer de vraag.

Update. Wat de situatie nog meer bizar maakt is het feit dat de TCR International Series-meeting van 27 augustus e.k. gisteren in Bangkok officieel werd voorgesteld, daar blijkt dus geen vuitje aan de lucht te zijn..

Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 11 augustus 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons