van der Horst

Rally van Frankrijk: Latvala bolt rustig richting zege

Jari-Matti Latvala - VW polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW polo R-WRC
Het is duidelijk dat de Volkswagen rijder Latvala ditmaal zijn overwinning niet meer uit handen zal geven indien hij gevrijwaard blijft van problemen. Hetzelfde geldt voor ploegmaat Mikkelsen die net als Latvala de resterende KP’s zo voorzichtig mogelijk afhaspelen en kiezen voor de punten van de eerste en tweede plaats.
Gisteren kon de Fin Latvala nog een definitieve kloof slaan met teammaat Mikkelsen en bieden konden hun eerste en tweede plaats veilig stellen. We zijn nog niet aan de meet, maar met deze zege kan de Fin het kampioenschap iets meer spankracht bezorgen. Wat de Noor Mikkelsen betreft, kan hij ervoor zorgen dat hij via zijn tweede plaats buiten bereik komt van de concurrentie in de strijd voor de derde plaats in het kampioenschap. Hierdoor komt Volkswagen dan met zekerheid op een 1-2-3 uit op het einde van het seizoen.

Meeke staat nog steeds uitstekend derde met de Citroën DS3 WRC terwijl Kubica ondertussen over Sordo naar de vierde plaats is opgerukt. Hirvonen kan de punten goed gebruiken, maar moet nog 13 seconden overbruggen tegenover Sordo om de vijfde plaats te pakken. Evans van zijn kant volgt op 2/10 sec. van Ostberg, terwijl Neuville nog uitzicht heeft op de negende plaats van Bouffier en een extra WK puntje.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 5 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons