van der Horst

Rally van Frankrijk: Latvala en Volkswagen heersen nog steeds in Frankrijk

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
De Fin Jari-Matti Latvala is op weg naar zijn vierde overwinning van het seizoen. Vandaag op dag twee van de Rally van Frankrijk stonden zeven proeven op het menu waarvan de Fin er vijf wist te winnen. De twee andere kwamen op naam te staan van Sébastien Ogier, waardoor Volkswagen alle KP’s van dag 2 achter zijn naam zette.
Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Robert Kubica - Ford Fiësta RS WRC
Latvala kwam als leider aan de aftrap van de tweede wedstrijddag met een voorsprong van acht seconden op zijn teammaat bij Volkswagen, de Noor Andreas Mikkelsen. Zeven KP’s en vijf zeges verder is deze voorsprong reeds opgelopen tot 28 seconden, terwijl er verder binnen de top 10 amper iets wijzigde. Voor de overige ereplaatsen na Latvala, Mikkelsen en Meeke is er nog steeds een felle strijd aan de gang. Ostberg moest de rol lossen, maar de Pool Kubica is met zijn Ford Fiësta ondertussen wel genaderd tot op 9/10 seconden van de Hyundai van Sordo voor de vierde plaats. Ook Hirvonen moet in zijn Ford Fiësta amper 12 seconden toegeven op de Pool, waardoor we nog een spannende ontknoping krijgen.

Onze landgenoot Thierry Neuville verkleinde het verschil met de Fransman Bouffier tot 16 seconden, en ook hier zal Thierry trachten om nog een extra WK-puntje uit brand te slepen.

Morgen staan nog vier KP’s of een dikke 60 km op het programma met de afsluitende Super Stage van 20 km waarin nog respectievelijk 3, 2 en 1 punt te rapen vallen.

Foto's: Willy Weyens-WRC.com  



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons