van der Horst

Rally van Spanje: Ogier op een zucht van de titel

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Nog twee KP’s te gaan en de Fransman Sébastien Ogier mag zichzelf opvolgen als wereldkampioen rally. Latvala won de eerste twee KP’s van de slotdag en kon opnieuw wat verloren tijd goed maken. Ogier heeft evenwel alles onder controle en zal zich waarschijnlijk niet meer mengen in de strijd voor de kruimels tijdens de Power Stage.
Latvala had het ploegmaat Ogier flink moeilijk kunnen maken afgelopen weekend, maar hij kende een offday op het gravel van de eerste wedstrijddag. Ogier kon zodoende een mooie voorsprong uitbouwen en zag ook een uitstekend gestarte Neuville vroegtijdig afhaken.

Deze morgen is Ogier gestart met een voorsprong van 27 seconden met nog vier KP’s voor de boeg. Latvala won de eerste twee en staat nu op 22 seconden van merkgenoot Ogier. Het enige opmerkelijke nieuws is dat de Spanjaar Sordo in zijn Hyundai 26 seconden goedmaakte op Østberg en momenteel is genaderd tot op 12 seconden van de vierde plaats. Neuville zal zich ook moeten reppen voor zijn punten van de zesde plaats, want Mikkelsen is genaderd tot op 4,4 seconden van de Hyundai rijder.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 26 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de España.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons