van der Horst

Rebellion Racing maakt overstap naar LMP2

Rebellion Racing - Rebellion R-One
Rebellion Racing - Rebellion R-One
Rebellion Racing zet aan het einde van het huidige FIA World Endurance Championship seizoen haar LMP1-programma stop. In de plaats daarvan zal men vanaf volgend jaar aan het werk te zien zijn met LMP2-bolides, al is het nog niet duidelijk welke van de vier chassis het zal betreffen en in welk kampioenschap men zal uitkomen. Het vertrek van de Brits-Zwitserse equipe betekent waarschijnlijk het einde van de privéteams in LMP1. Na een jarenlange tweestrijd blijft ByKolles Racing nu alleen achter en vooralsnog staan er geen nieuwe teams klaar om de fakkel van Rebellion over te nemen.
Rebellion Racing - Rebellion R-One - AER
Rebellion Racing - Rebellion R-One - AER
Rebellion bracht sinds de FIA WEC manche in Mexico City nog maar één wagen aan de start, naar eigen zeggen om te focussen op de ontwikkeling van de Oreca voor volgend jaar. In tegenstelling tot de LMP1 privateers zal Rebellion Racing volgend jaar heel wat tegenstand kennen in LMP2. Een deelname aan het FIA WEC is nog niet zeker, het is al langer geweten dat het team naar de Verenigde Staten lonkt. 


"De snelheid van de nieuwe LMP2-bolides zou normaal gezien aanzienlijk hoger moeten liggen dan die van de huidige wagens. Samen met de sterke concurrentie tussen de teams en constructeurs oogt dit als een mooie uitdaging voor Rebellion Racing," klonk het. Rebellion won alle vier LMP1 privateers titels sinds de klasse in 2012 in het leven werd geroepen.

Foto's: Vincent Wouters & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 6 oktober 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons