van der Horst

Renault verruilt Total voor BP/Castrol

Kevin Magnussen - Renault Sport F1 Team
Kevin Magnussen - Renault Sport F1 Team
Het Renault Sport F1 team zal dit seizoen gebruikmaken van BP en Castrol voor zijn brandstoffen en smeermiddelen in plaats van Total. Nochtans kennen beide Franse merken een lange geschiedenis samen, ze werkten een viertal decennia samen en wonnen meer dan 20 wereldtitels. Toch is ook British Petroleum, en diens oliemerk Castrol, geen onbekende voor de Franse constructeur; in 1997 leverde de petroleumgigant producten aan Williams dat met Jacques Villeneuve de wereldtitel pakte in een bolide met een Renault-krachtbron achterin.
Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
De overstap naar BP plaatst Renault in de unieke situatie dat zij niet alleen afscheid nemen van Total, maar ook een andere brandstofleverancier heeft dan Red Bull Racing, aan wie de Franse constructeur krachtbronnen levert. Red Bull Racing bevestigde eerder dat het Total inruilde voor ExxonMobil welke na twee decennia overstapte van McLaren. Ook McLaren zou in gesprek zijn met BP, dus mogelijkerwijze zien we naast Renault ook het Castrol-logo bij McLaren verschijnen.

Cyril Abiteboul - Renault
Cyril Abiteboul - Renault
Renault Sportbaas Cyril Abiteboul verwacht dat de impact die de krachtbronnen hebben zal toenemen vanwege de nieuwe reglementen in de F1 dit seizoen. "Daarom zullen brandstoffen en smeermiddellen een grotere invloed hebben op de algemene performantie van de wagen in vergelijking met de impact die ze hadden toen de nieuwe motorreglementen in voege traden in 2014."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 26 januari 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons