van der Horst

Sarah Bovy verkozen tot Driver of the Year 2023

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Met Sarah Bovy werd voor het eerst een vrouw tot “Driver of the Year” gekroond tijdens de RACB awards. Bovy werd vice-kampioen in de GTE-Am klasse van het FIA WEC en won haar klasse tijdens de 8 Hours Bahrein. Zij klopte in de eindstand nipt Thierry Neuville (derde in het WRC) voor de titel, Laurens Vanthoor (FIA WEC) werd derde.
  • De Swert Opticiens
Sarah Bovy wordt, buiten een uitstekend piloot, ook gezien als een excellente ambassadrice voor de nationale autosport en een voorbeeld voor alle vrouwen die carrière willen maken in de racewereld. Bovy kwam dit jaar uit voor het Iron Dames team in zowel het FIA WEC als in de GT World Challenge Europe Endurance Cup.  

Vincent Vosse (Team WRT) & Jacky Ickx
Vincent Vosse (Team WRT) & Jacky Ickx
Lorens Lecertua, die bij zijn eerste seizoen in de Alpine Elf Europa Cup, al direct de titel pakte werd verkozen tot Rookie of the Year. Hij haalde het in de finale van Kobe Pauwels en Gilles Stadsbader. Geheel naar verwachting kaapte Team WRT de titel van Team of the Year weg na een geslaagd seizoen in het FIA WEC, de Intercontinental GT Challenge en de GT World Challenge Europe. Vanessa Maes van de Société Spa GP kreeg dan weer een Honorary Mention.

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 21 december 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons