van der Horst

Sardinië: Ott Tänak grijpt eindelijk eerste zege - Neuville op podium

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
De Est Ott Tänak heeft in zijn Ford Fiesta WRC de zevende manche van het WRC-kampioenschap op zijn naam geschreven. Thierry Neuville boekt zijn vijfde opeenvolgende podiumplaats en komt terug dichter op Sébastien Ogier in de WK-tussenstand.
  • LTF
Eindelijk raak voor Tänak die vorig jaar nog tot tranen toe werd bedwongen toen hij in slot van de rally van Polen een quasi zekere winst moest afgeven. Maar bijna een jaar later is het toch prijs voor de 29-jarige Est. Op de slotdag controleerde Tänak zijn koppositie en greep met bravoure de zege op het Italiaanse eiland. Tänak is pas de tweede Est die kan winnen in het WRC, na Markko Märtin. Tänak bezorgt M-Sport een derde zege dit seizoen.

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) eindigde knap tweede op 12'3 seconden van de winnaar. Latvala en Toyota knopen daarmee aan met een eerste podium sinds zijn winst in Zweden. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) kon na zijn remproblemen op zaterdag niet anders dan tevreden zijn met een derde stek, op ruim een minuut van de winnaar.

Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) zorgde voor de exploot van het weekend met een vierde plaats, ondanks een minuut verlies op vrijdag. De Fin won ook de Power Stage. Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) leek op weg naar een vijfde stek maar moest die plaats nog afgeven aan Sebastien Ogier op de laatste proef waardoor de Fransman opnieuw op de nodige meeval kan rekenen in de slotfase van een rally. Mads Östberg is zesde maar moet nog in Alghero zien te raken met een gehavende Ford Fiesta WRC. Andreas Mikkelsen bezorgt Citroën Racing bij zijn debuut in de C3 WRC alsnog enkele WK-punten met een achtste stek.

In de WK-tussenstand komt Neuville terug op 18 punten van Ogier die nu 141 punten telt. Tänak wipt over Latvala naar plaats 3 en heeft nu 108 punten, eentje meer dan de Fin.

De volgende manche is die van Polen begin juli. 

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 11 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons