van der Horst

Schaf je nieuwe sportwagen aan op een Duitse autosite

DAS Import
DAS Import
Veel mensen uit Nederland en België kopen hun auto in Duitsland. Dit is niet voor niets. Grote merken zoals Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volkswagen en ook Porsche zijn afkomstig uit Duitsland. Ben je een fervent liefhebber van sportwagens en wil je een betaalbaar exemplaar halen uit het buitenland? Neem dan eens een kijkje op een Duitse autosite. Hier heb je de keuze uit talloze sportmodellen tegen een betaalbare prijs.

Waarom een sportauto uit Duitsland halen?

Je koopt niet alleen een sportwagen in Duitsland omdat daar alle grote automerken te vinden zijn. Tegelijkertijd kies je voor een luxe auto die je tegen een redelijk laag bedrag kan importeren naar Nederland of België. Maak de keuze voor een website waar je zowel aanbiedingen van merkdealers en handelaren als van particuliere aanbieders aantreft. Je krijgt dan een duidelijk en totaal beeld van de kosten die het importeren van een auto met zich meebrengt.

Met welke kosten houd je rekening bij het importeren van een auto?

Besluit je om je nieuwste sportwagen uit Duitsland te halen? Dan dien je bij het importeren rekening te houden met een aantal kosten die voor jouw rekening komen. Kosten waar jij als autokoper voor opdraait, zijn onder andere transportkosten, keuringskosten, rest-BPM (belasting) en een eventueel bedrag aan btw. Dat neemt echter niet weg dat de kosten voor het importeren van een nieuwe of tweedehands sportauto goedkoper uitvallen dan wanneer je deze in Nederland of België koopt.

De voordelen van een nieuwe sportauto kopen via een Duitse autosite

Heb je niet het budget om een volledig nieuwe sportwagen te kopen? Juist dan kan het interessant zijn om een tweedehands exemplaar uit Duitsland te halen. Dit is goedkoper en bovendien zien de meeste sportwagens er nog prima uit. Je profiteert altijd van een ruim aanbod met talloze jonge (sport)auto's.

Verdiep je in de mogelijkheden om je nieuwste sportsensatie uit Duitsland te halen en bereken zelf hoeveel geld je hier aan kwijt bent.

DAS Import press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 26 januari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons