van der Horst

Silverstone: Zege voor Shwartzman - weer geen punten voor Defourny

Max Defourny - R-Ace GP
Max Defourny - R-Ace GP
Robert Shwartzman (R-ace GP) reed van start tot finish aan de leiding in de tweede race voor de Formule Renault Eurocup te Silverstone. Will Palmer (R-ace GP), die zaterdag nog de eerste race won, eindigde ditmaal op de tweede plaats. Max Defourny (R-ace GP) streed mee voor een top vijf plaats toen hij in de fout ging en spinde. Defourny viel ver terug maar vocht zich nog terug naar de twaalfde stek.
  • Dreamdrive
Robert Shwartzman - R-ace GP
Robert Shwartzman - R-ace GP
De race werd voor een groot deel achter de safety car betwist om de al vroeg na de start gestrandde wagen van Henrique Chaves (AVF) af te voeren. Met nog zeven minuten te gaan werd de groene vlag gegeven, Shwartzman weerstond aan de druk van Palmer en won voor de Brit en Daniel Ticktum (Arden). Max Fewtrell (Tech 1 Racing) en Raul Guzman (R-ace GP) vervolledigden de top vijf. Ghislain Cordeel (Arden) eindigde op de negentiende plaats. Defourny staat nu vijfde in de puntenstand met 25 punten terwijl leider Palmer al 80 eenheden telt.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 14 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons