van der Horst

Sochi: Puntenleider Pepe Oriola snelst in beide oefensessies

Sochi Autodrom logo
Sochi Autodrom logo
Craft-Bamboo Lukoil-rijder Pepe Oriola topte de tijdtabel na afloop van beide oefensessies in Sochi. Oriola die net als James Nash als co-leider naar Sochi afreisde ging in de eerste rit zo'n halve seconde sneller dan teamgenoot Afanasyev. Oriola recidiveerde in de tweede sessie waarin hij Stefano Comini vooraf ging.
In de eerste oefenrit waren het aanvankelijk Oriola en James Nash die de debatten leidden, maar nadat Sergey Afanasyev zich tot in tweede stelling hees, lukte het Craft Bamboo Lukoil-team finaal de dubbelslag. Leopard Racing-pion Jean-Karl Vernay die de omloop ontdekte en bovendien ziek blijkt, lukte niettemin de derde tijd.

Oriola toonde zich ook in de tweede oefensessie de snelste man op de baan. In een sessie waarin de top zes binnen acht tienden van een seconde presteerde, deed de Spanjaard twee tienden beter dan Leopard Racing-rijder Stefano Comini. Mikhail Grachev hees zich naar de derde plaats, voor  Jean-Karl Vernay, Afanasyev en Gianni Morbidelli, de Italiaan kreeg in FP1 met paddle shift-problemen af te rekenen.

Nog even vermelden dat de rijhoogte van de Volkswagen Golf Gti TCR's  met 10mm werd verlaagd; die komt nu op 70mm te staan. Aan het minimumgewicht van de onderscheiden modellen werd niet geraakt: Honda Civic TCR en SEAT León TCR  blijven op 1315 kg (BoP +30), Volkswagen Golf Gti TCR op 1285 kg, Alfa Romeo Giulietta TCR op 1265 kg (BoP -20) en SEAT León Cup Racer met DSG-schakelbak op 1250kg.

De kwalificatie gaat  deze namiddag om 14.20u (CET) van start.

 Foto: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 2 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sochi.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons