van der Horst

SRO Motorsports lanceert eigen toerismekampioenschap

Voorstelling FFSA Tourisme
Voorstelling FFSA Tourisme
Frankrijk krijgt in 2021 terug een echt toerismekampioenschap, dat maakten de Fédération Française du Sport Automobile en SRO Motorsports Group bekend. Deze laatste zal instaan voor de organisatie van het kampioenschap dat zal bestaan uit zes manches met ieder twee sprintraces over 40 minuten.
SRO grijpt voor het toerismekampioenschap terug naar de ingrediënten die ook van het Franse GT kmpioenschap een succes hebben gemaakt. De races zullen dan ook plaatsvinden in dezelfde weekends als die van het Franse GT. Het Franse toerismekampioenschap staat open voor verschillende wagenmodellen en een balance of performance moet er op toezien dat ieder met gelijke kansen aan de start komt.

Er komen twee klasses, de TC klasse voor wagens met 300 pk en de TCA klasse voor wagens met 200 pk. Als basis voor het technisch reglement gelden de regels die door SRO nu al in het Amerikaanse TC kampioenschap gehanteerd worden. Wagens kunnen gehaald worden uit bestaande promotieformules of worden door SRO gehomologeerd waardoor de kostprijs van de wagens binnen de perken moet blijven.

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Volgende wagens komen nu al in aanmerking. Voor de TC klasse: BMW M2 CS Racing Cup, BMW 235i Racing Cup, BMW 240i Racing Cup, Alpine A110 Cup, SEAT Leon Cup Racer, Honda Civic R TC Cup, Hyundai Veloster TC Cup en Toyota GT86 Cup. Voor de TCA klasse: Renault Clio, Mini Cooper Cup, Peugeot RCZ Racing Cup, BMW 325i Clubsport, Ginetta G40 Junior, Honda Civic Cup SI TCA, Hyundai Veloster Cup TCA, Ford Fiesta Cup en  Mazda MX-5 Cup.

Foto: SRO Motorsports Group & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zaterdag 22 augustus 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons