van der Horst

TCR International Series start Europese campagne in Spaanse Valencia

Gianni Morbidelli - WestCoast Racing Honda Civic TCR
Gianni Morbidelli - WestCoast Racing Honda Civic TCR
Na twee optredens in het F1-voorprogramma van de GP's van Maleisië en China vormt de nieuwe TCR International Series dit weekend in het Spaanse Valencia de hoofdmoot van het raceweekend aldaar. Gianni Morbidelli die op het Circuito Ricardo Tormo zijn leidersplaats verdedigt, telt resp. twee en dertien punten meer dan naaste achtervolgers Stefano Comini en Andrea Belicchi. De Italiaan torst als meest succesrijke rijder in Shanghai wel 30 kg extra ballast mee aan boord van diens WestCoast Racing Honda Civic TCR tegenover 20, resp. 10 kg voor het Target Competition-duo Belicchi-Comini. Het TCR-veld zelf mag zich in Spanje in de komst van twee nieuwe teams en drie dito deelnemers verheugen wat het aantal starters op negentien brengt.
Bas Schouten - Bas Koeten Racing
Bas Schouten - Bas Koeten Racing
Het Nederlandse ST Motorsport mikt met technische en logistieke ondersteuning van Bas Koeten Racing vol op het TCR BeNeLux-kampioenschap dat in 2016 van start gaat en effent daartoe alvast de weg met deze deelname aan de International Series. Het team zet een nieuwe SEAT Leon Cup Racer in voor de 20-jarige Bas Schouten, in het verleden reeds aan het werk in o.m. F.Ford en met de Wolf GB08. In de aanloop naar Valencia ging Bas Schouten een volledige dag met het team proefdraaien op Silverstone, waar hij daarenboven gecoacht werd door WTCC-rijder Tom Coronel.

Het Franse JSB Compétition van zijn kant zet twee SEAT's in. Eén exemplaar wordt toevertrouwd aan de 18-jarige Lucile Cypriano, meteen ook de eerste vrouwelijke deelneemster in de serie. Cypriano was voorheen reeds aktief in F4, de Duitse VW Sirocco R Cup en de SEAT Leon Eurocup. De tweede wagen van het nieuwe team wordt voorgereden door de 24-jarige Spanjaard David Cebriàn Ariza die in het verleden reeds wedstrijden in de Franse SEAT Leon Supercopa en de Spaanse Renault Clio Cup wist te winnen.

Jordi Oriola - Campos Racing Opel Astra OPC TCR
Jordi Oriola - Campos Racing Opel Astra OPC TCR
Het Spaanse Campos Racing komt in Valencia, na een dramatische start ingegeven door onoplosbare technische problemen tijdens de trip naar Azië, aan de start met zijn beide Opel Astra OPC's. Het team ging vorige week testen in Barcelona en laat Jordi Oriola rijden. Campos-rijder Igor Skuz die tot dusver nog niet veel plezier aan zijn deelnames in Azië beleefde, zoekt (tijdelijk?) zijn heil bij WestCoast Racing waar hij René Münnich - dit weekend aktief in het WK Rallycross in Hockenheim - zal vervangen. Skuz' Opel-zitje wordt dit weekend ingenomen door de 36-jarige Oscar Nogués, die zijn debuut maakt in de serie. Nogues heeft ervaring zat, getuige zijn titels in de SEAT León Eurocup 2008 en de Renault Clio Eurocup vorig jaar, naast een rist nationale titels in Italië en Spanje.

Aangezien de TCR International Series tijdens de Europse campagne telkens de hoofdmoot van het programma vormt, werd ook de timing van het raceweekend in die zin herzien. Uitzonderlijk kan er vandaag vrijdag reeds uitgebreid worden getest, op zaterdag staan er telkens twee vrije oefensessies van dertig minuten en een half uur durende kwalificatiesessie (Q1 + Q2 voor snelste 12 rijders) geprogrammeerd. Beide races, betwist over 60 km, worden voortaan op zondag gereden.

Timing: (GMT +2)

Zaterdag 2 mei:

10:00/10:30u: Free Practice 1
12:30/13:00u: Free Practice 2
15:00/15:35u:  Qualifying (Q1 + Q2)

Zondag 3 mei:

12:35u: Race 1
14:05u: Race 2

Foto's: TCR International Series

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons