van der Horst

Thierry Boutsen opende tweede editie van Interclassics Brussels

Opening Interclassics Brussels 2016
Opening Interclassics Brussels 2016
Om 10 uur vrijdagmorgen openden de deuren van de EXPO paleizen te Brussel voor de tweede editie van de Interclassics Brussels, de grootste beurs voor historische wagens in België. Een uur later volgde de officiële openingsplechtigheid in aanwezigheid van oud-Formule 1 rijder Thierry Boutsen. Startte men vorig jaar nog met een bezoekersruimte van twee paleizen dan is de oppervlakte voor dit jaar verdubbeld naar vier paleizen. Voor de eerste editie kwamen er meer dan 14.000 bezoekers afgezakt naar de Heizelpaleizen, voor deze editie mikt de organisator dan ook op minimum 20.000 nieuwsgierigen.
Marlène de Wouters & Erik Panis
Marlène de Wouters & Erik Panis
Marlène de Wouters fungeerde als gastdame bij de officiële opening van Interclassics Brussels 2016, zij introduceerde de gasten en stelde hen de vragen. Erik Panis, directeur Interclasssics, was de eerste die het sprekerspodium betrad. Hij benadrukte nog eens het succes dat de beurs kent, na twee edities bezet het Brusselse luik van de Interclassics al een grotere oppervlakte dan Interclassics te Maastricht waar men volgend jaar nochtans aan de 24ste editie toe is. Het gemotiveerde team achter Interclassics blijft echter niet bij de pakken zitten en zoekt constant hoe men nog verder kan uitbreiden en verbeteren, zo is een derde locatie, nu buiten de Benelux, een mogelijke optie die onderzocht wordt voor 2018, aldus Erik Panis.

Thierry Boutsen
Thierry Boutsen
Dat Thierry Boutsen nog steeds populair is bewezen de vele fans die in rij stonden aan te schuiven voor een handtekening van hun idool. De drievoudige GP winnaar mocht menige foto of modelwagen signeren. Boutsen blikte ook nog even terug op zijn carrière als racepiloot alvorens hij het tricolore lint dat de thema ruimte “Legends of Spa” afsloot doorknipte en daarmee Interclassics Brussels 2016 als geopend verklaarde.

The fascinating world  of microcars
The fascinating world of microcars
Interclassics is zaterdag en zondag nog open van 10 tot 18 uur. Naast de wagens die de clubs ten toon stellen zijn er ook twee thema tentoonstellingen; “Legends of Spa-Francorchamps” toont enkele van de iconische wagens die op het circuit gereden hebben, daarnaast is er ook “The fascinating world  of microcars” gewijd aan de kleinste wagens ooit gebouwd.


 

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op vrijdag 18 november 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons