van der Horst

Tipje sluier WTCC-kalender 2015 opgelicht?

4153f0c76d94182ddea6f4a56b9c72d966e6b1a6.jpg
Het seizoen 2014 is met manches in Shanghai, Suzuka en Macau nog lang niet afgelopen en toch wordt reeds druk gespeculeerd over de kalender voor volgend seizoen. Normaliter vernemen we daar na afloop van de eerstvolgende vergadering van het Touring Car Committee op 30 oktober meer over, maar de collega's van Motorsport-Total.com waagden zich alvast aan een voorlopige kalender.
f7fc0785f51a2d3c0a358bcd3fd2a7fcc8da138b.jpg
Dat het seizoen in maart 2015 in Argentinië van start gaat, daarop had Eurosport Events CEO François Ribeiro eerder reeds zelf gealludeerd. Van Rio de Termas Hondo zou het dan richting Marrakech in Marokko gaan, waarna de Hungaroring nabij Budapest in mei de Europese spits zou afbijten. Voorafgaand aan de Hongaarse manche staat sowieso al een collectieve testdag (27 april) op de Nordschleife gepland. Daar wordt op 16 mei immers de tweede Europese afspraak afgewerkt, ook al een zekerheid. Juni wordt volgens de Duitse collega's druk met manches in Moskou, Le Castellet en op de Slovakia Ring. Het Europese luik wordt wellicht in juli afgesloten met een heat op de Salzburgring of in het Noord-Portugese Porto, dat dit jaar uit de boot viel.

Daarop wordt koers gezet naar Azië met in september een manche in Suzuka,  terwijl ook de manche in Shanghai zo goed als vast staat. Na een mogelijke tweede manche op Chinese bodem zou het seizoen niet langer in Macau worden afgesloten, maar wordt er aan gedacht het (kunst)licht uit te doen op een omloop in het Midden-Oosten.

Indien bevestigd, wordt in 2015 naast de traditionele finale in de voormalige Portugese kolonie dus ook de Belgische manche in Spa, de heat in Beijing (toch al een vervangingsweekend voor de geschrapte Sonoma-manche) en mogelijk de beide races op de Salzburgring van de kalender afgevoerd.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 9 oktober 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons