van der Horst

World RX: Drama voor Special One Racing in Lydden Hill

Drama voor Special One Racing in Lydden Hill
Drama voor Special One Racing in Lydden Hill
Dit weekend wordt de 4de manche verreden voor het World RX in het Engelse Lydden Hill. Tijdens voorbereidende werken aan de elektrische Lancia’s Delta Evo-e RX van de Fransen Guerlain Chicherit en Sebastien Loeb is er een zware brand uitgebroken waardoor quasi de ganse infrastructuur van Special One Racing in de as werd gelegd.
  • Dreamdrive
Guerlain Chicherit kijkt vol ongeloof toe
Guerlain Chicherit kijkt vol ongeloof toe
Volgens bronnen is er iets mis gegaan bij het aansluiten van een batterijlader. Er kwam een witte rook vrij en kort daarop werd een luide knal gehoord en quasi onmiddellijk stond alles in de fik. Het team van Guerlain Chicherit raamt de schade op ongeveer 50 miljoen euro. Wat dit tot gevolg zal hebben voor deze wedstrijd en de komende wedstrijden is nog niet geweten.

De verhakkelde elektrische Lacia's
De verhakkelde elektrische Lacia's
Er zal uiteraard een onderzoek worden ingesteld om de ware toedracht van dit drama te achterhalen. De paddock is voorlopig volledig afgesloten en de batterijen van desbetreffende wagens moeten minstens 24 uren worden ondergedompeld in een bad. Indien de wedstrijd doorgaat, dan zal het met een deelnemersveld van amper acht wagens zijn binnen de World RX.  

Foto's: Johnny & Frieda Loix



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons