van der Horst

Corsica: Ogier als leider naar Corsicaans asfalt

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Komend weekend wordt al de vierde manche van het WRC afgewerkt, de Rally van Corsica. Meteen de eerste afspraak voor de nieuwe WRC-wagens met een honderd procent verharde ondergrond. Wereldkampioen Sébastien Ogier gaat als WK-leider naar de rally van de 10.000 bochten. Thierry Neuville kan er zijn opmars verder zetten.
De Tour de Corse maakt zijn terugkeer in het voorjaar, waardoor er eindelijk nog eens vroeg op het jaar op asfalt gekoerst wordt. Voor de teams opnieuw een kennismaking met een nieuwe ondergrond, na sneeuw en ijs in de Monte Carlo, sneeuw in Zweden en onverhard in Mexico. Het wordt voor de nieuwe WRC-wagens een belangrijke graadmeter om te zien wie waar staat op asfalt.

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) zakt als WK-leider af naar Corsica, met winst in Monte Carlo en twee podiumplaatsen op zak. De Franse wereldkampioen won vorig jaar voor de eerste keer op het Franse eiland. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) is tweede in de WK-tussenstand en mag ook vol vertrouwen naar het Corsicaanse asfalt. De Toyota Yaris is dé revelatie van het seizoen en Latvala won de manche in 2015.

Er wordt vooral uitgekeken naar Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) die het grootste deel van het WRC-seizoen domineerde maar pas in Mexico een pak punten behaalde. Voor Neuville is Corsica altijd
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
speciaal. De Belg won er in 2011 zijn eerste grote rally en lanceerde daarmee zijn internationale carrière. Het is ook uitkijken naar Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), winnaar in 2012, en een pure asfaltvreter, net zoals Kris Meeke (Citroën C3 WRC) die na zijn bewogen winst in Mexico terug in de "winning mood" zit, na een belabberd seizoensbegin voor Citroën Racing.

Terugblik: Corsica zal voor eeuwig en drie dagen verbonden zijn met de naam Henri Toivonen die er in 1986 het leven liet. De Belgen zullen zich vooral de editie 1995 heugen, het jaar dat Bruno Thiry op weg leek naar zijn eerste, en achteraf gezien enige, WK-winst, maar met de finish in zicht moest opgeven.

Stand na Mexico: 1. S. Ogier 66ptn, 2. J-M Latvala 58 ptn, 3. O. Tänak 48 ptn, 4. D. Sordo 30 ptn, 5.T. NEUVILLE 28 ptn.

Foto's en beeld: RTBF, Hyundai Motorsport, WRC.com & Red Bull Content Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 4 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons