van der Horst

WRC: Hyundai eert Breen

Craig Breen
Craig Breen
Hyundai Motorsport heeft na lang overwegen, beslist om toch te starten in de Rally van Kroatië, manche vier van het WRC. Het team uit Alzenau neemt die beslissing na het overlijden van hun rijder Craig Breen, die vorige week om het leven kwam tijdens een testsessie. Hyundai zet wel geen derde wagen in. Het WRC beslist ook het nummer 42, Breens vaste startnummer, niet meer te hanteren dit seizoen.
  • Powercars
Hyundai nam de beslissing om te starten in Kroatië in overweging, zo blijkt uit hun communicatie. Het team start komend weekend alsnog, na overleg met de familie van Breen, de Ier zijn co-rijder James Fulton en het volledige team.

"We doen dit ter nagedachtenis van Craign, om hem, zijn passie voor rally en zijn gedrevenheid te eren", aldus topman Cyril Abiteboul. 

Hyundai komt met twee wagens aan de start en zal die voorzien van een unieke decoratie, om Breen te eren. De wagen zal getooid zijn met de Ierse vlag. De Fin Esapekka Lappi gaf eerder aan DirtFish te kennen, dat hij het moeilijk zal hebben om te rijden, maar dat Breen het zelf niet anders zou gewild hebben. Thierry Neuville zal uiteraard de tweede Hyundai besturen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 17 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons