van der Horst

WRC: Monza, en niet Ieper, sluit de kalender

Autodromo Nazionale di Monza
Autodromo Nazionale di Monza
Niet de Ypres Rally, maar wel Monza, zal de WRC-kalender afsluiten. De teams vroegen duidelijkheid over de rest van het seizoen, en kregen vandaag het nieuws te horen. Er komt dus nog een manche bij, al zal het donkerrode België, op coronavlak, wellicht hebben meegespeeld in de keuze van de FIA en WRC Promotor.
Is Monza een stok achter de deur, mocht de Ypres Rally op de wip komen te zitten, of alsnog een echte toevoeging van de kalender? Voorlopig zal de waarheid nog ergens tussenin liggen maar de strenge maatregelen in België en Frankrijk (zie de maatregelen voor de wielerkoers Gent-Wevelgem en de afgelasting van Parijs Roubaix) pompen niet meteen moed in.

"In de huidige omstandigheden," waarmee Yves Matton al veel zegt, "bekijken we nieuwe toenaderingen en daar is Monza een voorbeeld van." Matton ziet het concept tussen het circuitgedeelte en traditionele proeven rond het circuit wel zitten en geeft aan dat het concept het WRC-gebeuren naar landen en regio's kan brengen waar nieuwe formules zich opdringen. Zie maar de slotdag in de Ypres Rally dat zal plaats vinden op en rond Francorchamps of het slotevent van het ERC, ook al in en rond Spa. 

De teams hadden gevraagd om duidelijkheid te scheppen voor de rally van Sardinië. Die kregen ze op het nippertje. Uiteraard hangt een groot deel van de tactiek dit weekend daarvan af. Elfyn Evans had namelijk de titel al binnen handbereik, maar plots krijgen meer kapers langs de Sardijnse kust plots nieuwe hoop, met Thierry Neuville en Sébastien Ogier voorop.

Foto: Series Powered by Hankook

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 oktober 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons