van der Horst

WRC: Munster krijgt gouden kans bij M-Sport

Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally2
Grégoire Munster - Ford Fiesta Rally2
M-Sport haalt de Belg Grégoire Munster aan boord voor een volledige WRC-campagne in 2024. Dat heeft het team vrijdagochtend geofficialiseerd. Munster en co-rijder Louis Louka zullen een team vormen met Adrien Fourmaux, die een herkansing krijgt in het team van Malcolm Wilson en Richard Millener.
De geruchten gingen al even de ronde, maar M-Sport heeft het nieuws nu ook officieel gemaakt. De 24-jarige Grégoire Munster mag zich opmaken voor een WRC-seizoen in de Ford Puma Rally1. De Belg wist zich afgelopen jaar duidelijk in de gratie te rijden met enkele knappe resultaten in WRC2 en JWRC, onder meer met winst in de Rally van Estland.

Munster reed dit jaar ook twee rally's in de Rally1 wagen, in Chili en de Central European Rally, waar hij mooi zevende werd. De zoon van Bernard Munster kreeg daarvoor de steun van Griekse mecenas Jourdan Serderidis.

'Ik kan niet wachten om te starte in Monte-Carlo. Het doel voor 2024 is om goede resultaten neer te zetten en de snelheid op te drijven, zonder fouten te maken en alle mogelijke ervaring op te doen', aldus Munster. 

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Bijna even verrassend is de comeback van de Nordist Adrien Fourmaux in het A-team, al liet het team wel al in z'n kaarten kijken door Fourmaux in Japan aan de start te brengen in een Puma. Zo geeft M-Sport hun beide WRC2-rijders een kans in het hoogste echelon. De 28-jarige Fourmaux wordt na een jaartje herbronnen opgevist. Na een moeilijk 2022, maar een uitstekend 2023, waarin hij onder meer Brits kampioen werd en de Ypres Rally won, mag de Rijselse dokter het opnieuw de eer proberen hoog te houden.

Met het nieuws van M-Sport zijn alle teams nu gekend voor 2024. Toyota rekent voltijds op Elfyn Evans en Takamoto Katsuta, met Sébastien Ogier en wereldkampioen Kalle Rovanperä op de tweede rij. Hyundai beschikt over twee troefkaarten met Thierry Neuville en Ott Tänak en zet in de tweede linie Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen en Dani Sordo in. M-Sport blijft, god zij dank, investeren in jong talent!

Afspraak in Monte-Carlo, eind januari.

Foto: Davy Degryse - RIP & M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 december 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons