van der Horst

WRC: Neuville meteen snelste in Duitsland

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville houdt een goed gevoel over aan de shakedown van de Rally van Duitsland want de Belg klokte de snelste tijd. Hij ging in zijn Hyundai i20 WRC Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) en zijn titelrivaal Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) vooraf op de korte testproef in Eiweiler.
Zoals Ogier het altijd deed toen hij WK-leider was, zo doet ook Neuville het. De Belg opende de weg op de shakedown om zo het beste gevoel te krijgen voor de openingsdag, want vrijdag moet hij als WK-leider ook als eerste de baan op.

De Belg klokte direct een heel scherpe tijd van 2:25,8. Niemand ging er nog onder want het parcours werd snel vuiler door de opgeworpen modder. Dat opent meteen perspectieven voor vrijdag.

Ogier ging als tweede de baan op en reed uiteindelijk een derde tijd op 1,2 seconden van Neuville. De Fransman klokte later in vuile omstandigheden wel een heel degelijke tijd van 2:29,9. Mikkelsen startte als derde en pakte de tweede tijd. De Noor was een fractie sneller dan Ogier. Ook Mikkelsen zijn teamgenoten Kris Meeke en Craig Breen gingen snel de baan op wat resulteerde in een respectievelijk vierde en vijfde tijd. Een goed begin dus voor de troepen van Yves Matton, al verging het Citroën minder goed in vuile omstandigheden.

Jari-Matti Latvala was snelste Toyota Yaris WRC in een tijd van 2:29,5. 

Bijna iedereen reed zijn snelste tijd in de eerste run. Enkel de rijders in WRC2, die sowieso al moesten starten op een vuil parcours verbeterden wel nog hun tijden. Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) was in die categorie de snelste.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons